Duurzaam

Blik weet wat van waarde is

Blik werkt graag mee aan projecten die de wereld beter en kleuriger maken. En we tellen onze winst niet alleen in euro’s. Want waarde is veel meer dan geld. Wij ondernemen vanuit het hart. Zo maken we positieve maatschappelijke impact.

Mens, milieu en maatschappij

Blik rekent ‘echte prijzen’ die eerlijk en transparant zijn. Ook weten wij wat nog meer écht van waarde is. We willen bijdragen aan de maatschappij. We vinden het belangrijk dat iedereen aan het werk kan, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gezondheid van onze collega’s is voor ons van groot belang en we zetten ons in voor het milieu.

Daarom richten we ons werk in met oog voor onszelf én de wereld om ons heen. Hoe? We werken aan projecten die waardevol zijn, zowel nu als later. We werken vrijwillig voor meerdere maatschappelijk betrokken organisaties, zoals het Straatnieuws. We wandelen elke dag met de honden en doen Pilates op de werkvloer. Onze lunch is biologisch en onze schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar. We gaan op de studio bewust om met papier en printercartridges en adviseren opdrachtgevers de meest duurzame manier van produceren.

Impact maken door samen te werken

Het duurzaam ondernemen beperkt zich niet tot onze studio in de Twijnstraat. Ook met de samenwerking met onze opdrachtgevers bereiken we veel meer dan een goed ontwerp en euro’s op de bankrekening. Samen maken we impact op onze medemens, het milieu en de samenleving.


Hoe dan?

We maken iedereen onderdeel van het ontwerpproces.

We investeren tijd in begeleiding en empowerment van mensen en teams. Zo maken we impact op organisaties en iedereen die ermee verbonden is. Lees hier hoe jongeren met een beperking zelf een campagne vormgaven.In ons ontwerpproces passen we social return toe.

Betrokkenen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen mee. Ze gaan aan het werk en leren iets nieuws. Zo maakte Abrona het kwaliteitsrapport samen met cliënten en familie.


Door samen te creëren, wordt het ontwerp ook echt van jou.

Je hebt ons na een tijdje bijna niet meer nodig. Jij kunt er zelf mee verder. Bekijk hier hoe Jongerenwerk Utrecht in een handomdraai een poster of uitnodiging kan maken in de zelfontworpen huisstijl.


In Utrecht

Met onze keuze voor lokale leveranciers stimuleren we de lokale economie. Een economie waar ook wij onderdeel van zijn.

Al onze lokale leveranciers werken volgens dezelfde principes als wij. Ze werken duurzaam en rekenen eerlijke en echte prijzen voor hun goederen en diensten.

Ben jij ook in Utrecht gevestigd? Dan komen we op de fiets naar je toe. Anders pakken we de deelauto. Daarnaast maken we gebruik van een fietskoerier (binnen Utrecht) of een koerier met elektrische auto (buiten Utrecht).